Proizvodnja

1983. godine pod nazivom Grafotisak započeli smo ideju o proizvodnji grafičkih proizvoda. Početak je bio težak i zahtijevan, jednostavnog jednobojnog tiska pa sve do tiska u pet boja i lakiranja u jednom prolazu, kao i tiska u osam boja obostrano u jednom prolazu. Pored višebojnog  tiska sa formata B4 izrasli smo u VLF format 121×126 cm obostrano u jednom prolazu.

Ovaj put nije bio ni kratak ni lagan, ali na tom putu stečeno je veliko iskustvo i usavršena mnoga znanja tako da se danas sa sigurnošću može reći da je Grfaotisak rame uz rame sa europskim proizvođačima.

Današnju proizvodnju dijelimo na četiri divizije i to:

Knjiga je GRAFOTISKOV najsloženiji, najzahtjevniji i najizazovniji proizvod. Proces proizvodnje knjige, ovisno o njenoj vrsti, sastoji se od mnogo različitih složenih i osjetljivih faza. Sve su pokrivene najnovijim tehnologijama, praćene software-om i obučenim kadrovima. Trenutno izvozimo u više od 15-ak EU zemalja.

Proizvodnju registratora GRAFOTISAK započinje krajem 2009. godine. Od tada pa do danas uz velika ulaganja u kadrove, opremu i proizvodni prostor postao je najveći, a paralelno s tim i jedini industrijski proizvođač registratora na području bivše Jugoslavije. Ovu vrstu proizvoda izvozimo i u zemlje EU.

Proizvodnja kartonske mikro ambalaže je zahtjevan i izazovan posao. Prvo zbog složenosti samog postupka proizvodnje, drugo zbog funkcija koju kartonska ambalaža zahtjeva. Ovaj segment pokriven je najnovijim tehnološkim dostignućima i obučenim kadrovima.

Navodimo nekoliko sigurnosnih proizvoda iz naše proizvodnje: sigurnosne markice s hologramom za obilježavanje duhanskih prerađevina, alkoholnih pića, brašna, kave, sigurnosne taksene marke, poštanske marke, mjenice, vrijednosni papiri sa ili bez hologramske zaštite, izborni listovi sa hologramskom zaštitom, matične knjige i obrasci sa hologramskom zaštitom i zaštitom u papiru…

Distribucija

GRAFOTISAK je s distribucijom školskog pribora i uredskoga materijala, grafičkih repromaterijala počeo 1990. godine. Od tada uspješno plasira robne marke svojih dobavljača, vlastite robne marke, te proizvode na područje BiH kao i na ostala u regiji. Tržište je brzo prepoznalo GRAFOTISAK kao sigurnog partnera, te je dugi niz godina tržišni lider.

Trajnim investiranjem dobiti u nove tehnologije i u distribuciju, neprekidno poboljšava uvjete poslovanja. U svojim distributivnim centrima Grude, Sarajevo, Banja Luka i Tuzla raspolaže kompletnim asortimanom uredskoga i školskog materijala kao i grafičkog materijala.

Od samih distribucijskih početaka GRAFOTISAK kontinuirano reinvestira dobit u poboljšanje kvalitete i kvantitete asortimana uredskog materijala. Tako danas na tržište plasira sve poznatije marke EU proizvođača kao i vlastite koje zauzimaju sve veće mjesto u asortimanu.

Paralelno sa početkom distribucije uredskoga materijala 1990. godine, GRAFOTISAK počinje i distribuciju školskog pribora. Zahvaljujući korektnom odnosu prema poslovnim partnerima, praćenju svjetskih trendova i konstantnom ulaganju u raznovrsnost ponude, postao je tržišni lider u distribuciji školskog programa u Bosni i Hercegovini ali i regionalno. Kroz četiri centra distribuira najveće i najvažnije svjetske robne marke.

GRAFOTISAK se paralelno bavi i distribucijom materijala za umjetnike. Konstantnim investiranjem u kvalitetu i raznovrsnost art programa za umjetnike, postao je jako bitan sudionik na tržištu umjetničkog pribora na tržištu BiH, a i šire.

Zahvaljujući iskustvu iz vlastite proizvodnje, obavlja distribuciju isključivo visokokvalitetnih repromaterijala najpoznatijih svjetskih robnih marki. Visoka kvaliteta repromaterijala implicira brzinu i kvalitetu samog proizvodnog procesa što je presudno za kvalitetu krajnjeg proizvoda.

Transport

GRAFOTISAK u svom sustavu ima i vlastito poduzeće GRAFORANS koje se bavi transportom kako bi kontinuirano i pravovremeno mogao reagirati na zahtjeve za dostavu roba prema kupcima ili svojim distributivnim centrima.

Tako kvalitetna usluga ne bi bila moguća bez suvremenog voznog parka koji raspolaže sa preko 40 vlastitih modernih transportnih jedinica.

Niste sigurni koje riješenje je najbolje za Vaš posao?

Sigurno i osigurano

Sa nama Vi ste uvijek sigurni u ono što naručujete a Vaš proizvod je kod nas osiguran!

Brza dostava

Sa nama uvijek dobivate ono što želite na mjestu koje odredite i u vrijeme na koje se dogovorimo!

Kvaliteta

Sa nama uvijek ste sigurni u kvalitetu koju Vam pružamo, nekima je to opcija dok mi to zovemo dobar posao!