Kao Distributer uredskog, školskog i grafičkog materijala, te kao Proizvođač grafičkih proizvoda, Grafotisak ima čvrsto opredjeljenje i poštovanje prema našim zaposlenicima i njihovim postignućima, prema našim klijentima i partnerima; poštujući pritom njihove želje i potrebe, prema poslu kojeg vodimo i još važnije, prema okolišu u kojem živimo i djelujemo. To je također ono što nas i čini održivima – naši ljudi, naše poslovanje i naše okruženje.

KVALITETA
Na dnevnoj razini i u svim našim procesima, Grafotisak je prepoznat po svojoj predanosti i opredjeljenju kvaliteti: od zadovoljavanja potreba naših zaposlenika za kvalitetom, zadovoljavanja potreba naših kupaca i partnera u pogledu kvalitete, pa sve do zadovoljavanja potreba okoliša u pogledu kvalitete. Kako bismo zadovoljili sve navedeno, u Grafotisku smo razvili i implementirali Integrirani Sustav Upravljanja, koji uključuje i pokriva sve sustave i međunarodne standarde koje smo implementirali u Grafotisku, i za koje smo se opredijelili tijekom godina rada, i to kako slijedi: Sustav upravljanja kvalitetom, ISO 9001:2015; Sustav upravljanja okolišem, ISO 14001:2015; i Sustav upravljanja zaštitom zdravlja i sigurnosti na radu, ISO 45001:2018. Opredjeljujemo se i neprestano težimo isporučivati izvanrednu kvalitetu naših proizvoda i usluga, a kao i do sada tijekom ovih četrdeset (40) godina našeg rada, nastaviti ćemo davati sve najbolje od sebe.

FSC® LANAC SLJEDIVOSTI
U okviru Integriranog Sustava Upravljanja u Grafotisku, također smo razvili i implementirali Forest Stewardship Council® Lanac sljedivosti, u skladu s međunarodnim standardom FSC-STD-40-004 V3-1. Kroz naš FSC® (FSC-C110418) Lanac sljedivosti promičemo odgovorno korištenje šumskih resursa, te ćemo unutar procesa Proizvodnje grafičkih proizvoda nastaviti promicati korištenje FSC® certificiranih materijala kako bi bili sigurni da papir koji se koristi zaista dolazi iz održivih izvora.

TRANSFORMACIJA PROIZVODNJE
Uz predanost kupcima i uspješno poslovno partnerstvo, a uz želju praćenja dinamičnog tržišta grafičke industrije, itekako smo svjesni važnosti tehnologije koju koristimo u našim proizvodnim procesima. Grafotisak je uvijek bio ukorak s najnovijim tehnološkim dostignućima kada je u pitanju proizvodnja grafičkih proizvoda, i dati ćemo sve najbolje od sebe da tako bude i dalje; od uvođenja različitih novih procesa automatizacije do daljnje automatizacije i općenito razvoja procesa Proizvodnje grafičkih proizvoda. Opredjeljujemo se stalnom ulaganju u nove strojeve i istraživanju novih pristupa, kako u distribuciji tako i u proizvodnji, što će također doprinijeti i pozitivnom utjecaju na naše ciljeve održivosti.

ZDRAVLJE I SIGURNOST NA RADU
Imamo veliki osjećaj zahvalnosti i poštovanja prema svim našim zaposlenicima, te svakodnevno dajemo sve najbolje od sebe kako bismo osigurali da se naši ljudi osjećaju sigurno i da budu sigurni na svojim radnim mjestima. Također, težimo pozitivnom radnom okruženju i opredjeljujemo se odgovornom upravljanju našeg društveno – socijalnog utjecaja. Zdravlje i sigurnost na radu su uvijek prioritet; od dostupnosti i korištenja osobne zaštitne opreme na radu, sigurnih strojeva i alata, uputa za rad na siguran način, pa sve do sigurnih fizičkih svojstava na radnom mjestu. Opredjeljujemo se za osiguranje sigurnog i zdravog radnog mjesta za sve naše zaposlenike, u skladu sa svim primjenjivim zakonima i propisima, poštujući pritom međunarodno priznate standarde u području rada i ljudskih prava, a istodobno poduzimajući sve potrebne korake kako bismo spriječili ozljede i nezgode koje mogu nastati tijekom rada u Grafotisku, uključujući edukacije o Zaštiti na radu i Zaštiti od požara, zajedno sa sigurnim rukovanjem i zbrinjavanjem opasnih kemikalija. Uz potporu i uključenost svih naših zaposlenika, osigurati ćemo da su svi naši radni prostori čisti, sigurni i odgovaraju svojoj namjeni.

OKOLIŠ
Zajedno s našim ljudima i poslom kojeg vodimo, okoliš u kojem djelujemo je uvijek u središtu naših procesa i aktivnosti, i najvažnije, odgovornost koju imamo prema okolišu. U okviru održivog razvoja i s ciljem ostvarenja naših ciljeva održivosti, sada više nego ikada, moramo se opredijeliti, što je moguće više, sprječavanju i smanjenju negativnih aspekata koje naš rad i aktivnosti mogu imati na okoliš. Stoga, opredjeljujemo se odgovornom upravljanju našeg utjecaja na okoliš, s posebnim naglaskom na korištenje vode, stvaranje i odlaganje otpada, potrošnju energije i emisije stakleničkih plinova, a posebno CO2 emisije. Opredjeljujemo se aktivno raditi na racionalnom korištenju vode i odvajanju otpada na temelju vrste otpada, kako bismo olakšali recikliranje i ispravno daljnje odlaganje, uključujući sigurno rukovanje opasnim kemikalijama i odgovorno odlaganje istih. Također, opredjeljujemo se postaviti ciljeve i provoditi radnje kada je riječ o potrošnji energije, kada god je to moguće, a s ciljem smanjenja utjecaja na okoliš. Nastaviti ćemo raditi na pronalaženju rješenja za smanjenje naših emisija i jačanje našeg klimatskog djelovanja i izvješćivanja, kako budemo napredovali na našem putu dekarbonizacije. Također, vjerujemo kako je ponuda i promicanje ekološki prihvatljivijih proizvoda i usluga našim kupcima pravi put koji treba slijediti. Hodajte s nama putem održivosti u donošenju izbora koji osiguravaju bolji način života budućim generacijama!

Što nas čini posebnima?

Koristimo najnoviju tehnologiju, istovremeno brinući o okolišu. Certifikati koje posjedujemo odraz su naše posvećenosti kvaliteti!