Godine 1983. zabilježeni su naši skromni početci kada smo zajedničkim snagama uz neznatan broj zaposlenih krenuli s jasnom vizijom budućnosti. Nastali smo u Grudama kao tvrtka za proizvodnju grafičkih proizvoda čije su se potrebe pojavile u neznačajnim omjerima, ali u skladu s tadašnjim vremenom.  Razvijanje tržišta i ulazak u novu globalnu eru popraćenu tehnološkim napretkom za nas su značili samo jedno – uložiti sve snage u poduzetničku odvažnost, ići korak ispred vremena, te u konačnici težiti ka izvrsnosti. Svjesni kompleksnosti koju proizvodnja kao grana industrije sa sobom nosi, na samim početcima smo postavili jasan cilj za budućnost nastojeći nadolazeće poslovne godine pretvoriti u iskustvo o kojem ćemo u idućem desetljeću s ponosom govoriti.

Godine 1990. uložili smo dodatnu količinu napora, odvažnosti i resursa u širenje djelatnosti na distribuciju uredskog, školskog i grafičkog repromaterijala, te programa za umjetnike. Kvalitetan pristup tržištu te težnja sustavnom unapređenju rezultirala je odgovorom na potrebe za regionalnim skladištima. Shodno tome uslijedilo je otvaranje poslovnica u Sarajevu, Banja Luci i Tuzli. U djelatnosti distribucije poslujemo sa svjetski poznatim imenima koje, uz vlastite robne marke,  zastupamo i nudimo na tržištu BiH, te ostalim tržištima regije gdje djelujemo kroz vlastite distributivne centre.

Godine 2008. opseg našeg poslovanja zahtijevao je nove strateške odluke po pitanju rasta naše tržišne vrijednosti. Kao posljedica toga investirali smo u Republiku Hrvatsku i kapitalno se u istoj distributivnoj djelatnosti povezali s tvrtkom Fokus d.o.o., kao tadašnji 50%-tni vlasnici. Povezivanje s tvrtkom Fokus za nas je istovremeno značilo i spajanje s tvrtkama: RAM3 d.o.o. u Zagrebu, te Fokus Office d.o.o. u Beogradu, koje su u njenom vlasništvu. Ovo kapitalno investiranje obogatilo nas je novim tržišnim udjelom na regionalnim tržištima, što je još jedan od motiva našeg rasta s akcentom na sinergiji.

Godine 2017. kupnjom preostalog 50% udjela tvrtke Fokus d.o.o. postali smo 100% vlasnici povezanih tvrtki.  Na ovaj način smo u djelatnosti distribucije postali grupacija s tržišnom pozicijom lidera u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj, dok istovremeno distributivnom mrežom djelujemo i na tržištu Republike Srbije.

Godine 2020. nastupilo je kapitalno povezivanje s tvrtkom GPS GROUP, čije je sjedište u Villachu (Austrija).

Niste sigurni koja opcija odgovara Vašim poslovnim potrebama?

Što nas čini posebnima?

Koristimo najnoviju tehnologiju, istovremeno brinući o okolišu. Certifikati koje posjedujemo odraz su naše posvećenosti kvaliteti!